bouwkundig advies (architectuur).

Nieuwe of bestaande woningen worden al duizenden jaren gebouwd of verbouwd. Tegenwoordig moeten ze voldoen aan allerlei eisen: niet alleen de aan wensen van de klant, maar ook aan de wet- en regelgeving van de gemeente waarbinnen gebouwd wordt. In deze situatie zijn bouwkundige tekeningen belangrijk. Niet iedereen is in staat om zelf zo’n ontwerp te realiseren en een vergunning aan te vragen bij de gemeente. Heb je de wens om te gaan bouwen of verbouwen? Wij helpen je met bouwkundig advies en voor nieuwbouw of verbouw.

Onze helpende hand varieert van simpele schetsontwerpen tot aan op detail uitgewerkte bouwkundige tekeningen – inclusief de complete vergunningsaanvraag bij de gemeente. Om een goed ontwerp te kunnen maken, houden we rekening met jouw wensen én het beschikbare taakstellende budget. Een grove calculatie opstellen van de verwachte kosten kan dus onderdeel worden van ons advies.

Wanneer er sprake is van een verbouwing, maken we een goede opname van de huidige situatie. Zo bepalen we wat op technisch vlak mogelijk is en stellen we de huidige staat van het pand vast. Op basis daarvan kunnen we je goed informeren over alle mogelijkheden wat betreft het ontwerp, dat op deze wijze haalbaar en passend is. We adviseren je bijvoorbeeld over hoe je de woning op het gebied van duurzaamheid kunt verbeteren. Denk hierbij aan verbeterde isolatie in de wanden, dak of beglazing. Of aan aanpassingen op installatievlak: het toepassen van PV-panelen of warmtepompinstallaties om het energieverbruik van de woning te reduceren.

Deel jouw dromen, wij maken ze waar!

Van een huis een thuis maken, begint bij het bespreken van jouw wensen en ideeën. Wij gaan met passie voor – en gedegen kennis van – bouw en design aan de slag voor jouw droomwoning.